Odoi: "Anderlecht was niet de beste stap"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Odoi: "Anderlecht was niet de beste stap"
Foto: © SC

Denis Odoi wil zijn carrière herlanceren op Daknam. De verdediger verkoos een verhuis naar Lokeren boven een verlengd verblijf in Anderlecht. "Het voelt goed als een trainer je echt wil hebben."

In 2011 koos Odoi voor het grote Anderlecht als nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De 25-jarige verdediger had er net twee sterke seizoenen opzitten met Sint-Truiden en leek klaar voor de Belgische top. Toch kon de Belg met Ghanese roots zich nooit doorzetten in de hoofdstad.

“Anderlecht was niet de beste stap in mijn carrière”, vertelt Odoi in Het Nieuwsblad. “Maar ik begrijp wel dat ik er mijn kans heb gewaagd. Als zo’n club aan je mouw trekt, twijfel je niet. Ik wilde destijds eigenlijk meteen uitgeleend worden aan een Nederlandse club, maar daar had paars-wit geen oren naar. Langs de andere kant was het een rijke periode. Ik heb mezelf leren kennen als bankzitter.”

Lokeren, en vooral Peter Maes, probeerde de Leuvenaar al talloze keren vast te leggen. “Het voelt goed als een trainer je echt wil hebben”, lacht Odoi. “Of ik genoegen zou nemen met een plaats op de bank? Ik ben naar Daknam gekomen om te spelen.”

“Ik wilde deze kans absoluut niet laten schieten. Ik had schrik dat ik me later zou beklagen dat ik niet samenwerkte met Maes”, besluit Odoi. “Hij is verbaal wel heel aanwezig op training. Bovendien zijn de oefensessies hier een pak zwaarder dan bij Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties