"Krkic moet etiket 'eeuwige belofte' van zich afschudden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"Krkic moet etiket 'eeuwige belofte' van zich afschudden"
Foto: © SC

Bojan Krkic en Mike van der Hoorn zijn officieel spelers van Ajax. De transfers waren al eventjes rond, maar ook het papierwerk is nu een beklonken zaak.

Bojan Krkic en Mike van der Hoorn zijn officieel binnen gehengeld in Amsterdam. Het Belang van Limburg meldt dat beide spelers hun handtekening hebben geplaats in de ArenA.

Vooral eerstgenoemde is een grote naam. De Spanjaard met Servische roots debuteerde in 2007 op amper zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van FC Barcelona. De flankaanvaller kon de verwachtingen in Catalonië echter niet inlossen. De voorbije jaren bewandelde Krkic een huurweg langs AC Milan en AS Roma.

Ajax huurt Krkic voor één seizoen van Barça. In de overeenkomst staat nog een optie op een extra jaargang. "Bojan is ondertussen 22 jaar en het is tijd om te bewijzen dat hij geen eeuwige belofte is", vertelt sportief directeur Marc Overmars. "Hij is in eerste plaats een flankaanvaller, maar kan op meerdere posities uit de voeten."

Van der Hoorn tekende dan weer een contract voor vier seizoenen in Amsterdam. De 20-verdediger komt over van FC Utrecht en werd ingehaald als vervanger voor Toby Alderweireld. De Rode Duivel is tot nader order echter nog steeds een Ajacied.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties