KBVB: "Afwachten met Gillet"

Jens Hoofteer
| 3 reacties
KBVB: "Afwachten met Gillet"
Foto: © SC

De Belgische voetbalbond wil voorlopig niet veel kwijt over de schorsing van Jean-François Gillet. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De bond wacht af tot alle mogelijke gerechtelijke procedures uitgeput zijn. De Rode Duivel kan immers nog in beroep gaan.

Vanochtend raakte bekend dat de doelman van Torino voor drie jaar en zeven maanden geschorst wordt door de Italiaanse voetbalbond naar aanleiding van betrokkenheid in een omkoopschandaal.

De KBVB wil voorlopig geen standpunt innemen. "Wij nemen wel akte van de sanctie", liet woordvoerder Stefan Van Loock weten. "We wachten nu op een reactie van de FIFA. Zelf zullen wij trouwens pas een standpunt innemen wanneer alle mogelijke gerechtelijke procedures uitgeput zijn. Pas dan gaan we over tot beslissingen over de positie van Gillet bij de Rode Duivels." 

Het 'Calcioscommesse'-schandaal barstte in juni 2011 los in Italië. Bari, waar Gillet toen aan de slag was, moet volgend seizoen in de Serie B met een minpunt starten en een geldboete van 25.000 euro betalen. Gillet zelf wordt beschuldigd van 'sportieve ongeregeldheden' in de van omkoping verdachte wedstrijden Bari-Treviso 0-1 (mei 2008) en Salernitana-Bari 3-2 (mei 2009).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties