Mourinho: "Europa League winnen zou teleurstelling zijn"

Jens Hoofteer
| 5 reacties
Mourinho: "Europa League winnen zou teleurstelling zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Mourinho is naar Chelsea gekomen met maar een doel voor ogen: meedingen om de Premier League-titel. De Londenaren wachten immers al een paar jaar op de oppergaai.

Chelsea werd voor het laatst kampioen in 2010 en wil dit jaar nog eens de trofee pakken. Met een nieuwe trainer en enkele transfers hebben The Blues zich alvast goed versterkt. Mourinho zit zoals altijd vol ambities, maar bestempelt het kampioenschap als belangrijkste doel.

"Het belangrijkste in voetbal is dat je als team de beste bent en je competitie wint", zegt de Portugees bij BBC Sport. "In ons geval is het zelfs de belangrijkste competitie in Europa, dus we zullen ons best moeten doen om de Premier League te winnen."

Chelsea is ook actief in de Champions League. Mourinho wil volgend jaar in mei in eigen land de beker met de Grote Oren in de lucht kunnen steken. "Ik wil de Europa League niet winnen. Dat zou een grote teleurstelling voor me zijn. Ik wil niet dat de spelers het gevoel krijgen dat de Europa League hun competitie is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties