De fauw: "Hopen op een poulefase"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
De fauw: "Hopen op een poulefase"
Foto: © SC

Zulte Waregem moet aan de bak tegen PSV in de derde voorronde van de Champions League. Aanvoerder Davy De fauw speelde jarenlang in Nederland. Hij is best tevreden met deze loting.

Aernout Van Lindt in Waregem

Davy De fauw kent het Nederlandse voetbal zeer goed. De rechtsback speelde jarenlang bij Sparta Rotterdam en Roda JC en vertoefde in totaal tien jaar in Nederland. "Ze zullen veel op balbezit spelen en zijn technisch zeer sterk. Toch ligt het Nederlandse voetbal ons wel", aldus de kapitein.

Het is misschien ook wel het ideale moment om tegen de club uit Eindhoven te mogen spelen: "Er zijn er veel weggegaan, maar er zijn ook veel toppers bijgekomen. Maher is bijvoorbeeld zeker niet slecht. Ze zullen misschien nog een beetje moeten bouwen. De competitie begint in Nederland ook een week later."

Het doel in Europa blijft duidelijk: "We moeten hopen op een poulefase. Als dat dan uiteindelijk de poules van de Europa League zou worden, dan is dat ook goed. Maar we moeten een doel stellen, zonder doel kan je zeker niet verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties