Interview Limbombe: "Ik ben er klaar voor"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Limbombe: "Ik ben er klaar voor"
Foto: © SC

Anthony Limbombe draait al enkele jaren mee bij Racing Genk maar de echte doorbraak kwam er nog niet. Daar komt dit seizoen misschien wel verandering in. "Ik ben er klaar voor", vertelt de jonge flankspeler vol vertrouwen in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Robby Morren

Anthony Limbombe heeft een evolutie doorgemaakt. Hij is nog maar net 19 geworden maar behoort al verscheidene seizoenen tot de A-kern en heeft duidelijk aan maturiteit gewonnen. Dit moet voor hem het seizoen van de echte doorbraak worden, al wil hij zelf het woord 'moeten' niet horen. Wat hij in de oefenpot tegen Malaga liet zien was alvast veelbelovend.

"Ik houd een goed gevoel over aan die wedstrijd. Het is spijtig dat we die tegengoal incasseerden maar daarbuiten waren wij niet slecht. Beide teams speelden goed voetbal en in de tweede helft kregen wij een aantal kansen op de gelijkmaker. Ik had zelf een prima kans die ik eigenlijk had moeten afmaken."

Mario Been liet tijdens de tweede helft een elftal vol jonge talenten opdraven tegen de kwartfinalist uit de Champions League. "De jongeren hebben het goed gedaan en we hebben nogmaals getoond dat Genk een goede jeugd heeft."

"Het zal niet vanaf de eerste weken perfect zijn, het moet stap voor stap gebeuren."

"Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn voorbereiding. Ik ben aan het seizoen begonnen met een conditionele achterstand maar als ik de wedstrijd tegen Malaga bekijk, denk ik dat ik conditioneel weer goed zit. We konden ons woensdag testen tegen een Europese topclub en het liep goed. Nu moet ik proberen de lijn door te trekken."

Niets moet

"Ik ga dit seizoen trachten mijn best te doen maar voor mij moét niets. Als het lukt, zoveel te beter. Ik ben iemand die niet snel druk voelt maar men zou niet mogen zeggen dat het dit seizoen van moeten is want op die manier leg je sowieso extra druk."

"Ik ben er klaar voor. Het gaat niet vanaf de eerste weken perfect zijn. Het moet stap voor stap gebeuren en dan ga ik er wel doorkomen, dan zal het lukken."

Vertrouwen van de coach

"Ik denk dat de trainer wel vertrouwen in mij heeft en het is aan mij om dat nu terug te geven. Het is belangrijk dat de coach mij vertrouwen blijft geven in de goede maar ook in de slechte momenten. Dan heb ik het gevoel dat iemand achter mij staat en dan zal het wel gaan."

"Mijn ambitie is sowieso om niet geblesseerd te geraken, dat is belangrijk. Verder wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen en trachten met Genk in de top drie te geraken. Ik wil graag beslissend zijn voor Genk door te scoren en assists te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties