Wereldprimeur in de Pro League?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 80 reacties
Wereldprimeur in de Pro League?
Foto: © SC

De Pro League heeft een aanvraag ingediend bij de FIFA om als allereerste competitie gebruik te gaan maken van videobeelden, dat meldt het Franse l'Avenir. Binnen België is er al een akkoord tussen alle partijen, nu is het wachten op het fiat van de Wereldvoetbalbond.

"We hebben samen gezeten met de Belgische bond en de Centrale Scheidsrechterscommissie om de arbitrage te verbeteren. Alle partijen zijn akkoord om videotechnologie te gebruiken. Begin juli hebben we die wens dan ook overgemaakt aan de FIFA", bevestigt algemeen directeur Ludwig Sneyers aan Het Laatste Nieuws.

"We stellen vast dat het al gebruikt wordt in andere sporten, dus waarom zou het niet kunnen in de voetbalwereld? We willen de arbitrage verbeteren en videotechnologie is daartoe uiterst geschikt. We wachten nu op antwoord van de FIFA." Als de FIFA het plan goedkeurt, zou de videotechnologie ten vroegste in het seizoen 2014-2015 gebruikt worden."

De vraag om technologische hulpmiddelen bestaat al lang in alle gelederen van de sport. De FIFA hield tot nu toe, behalve bij de doellijntechnologie, steeds het been stijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties