D'Haene: "Denk dat we een kans maken"

D'Haene: "Denk dat we een kans maken"
Foto: © SC

Zulte Waregem komt uit tegen PSV in de derde voorronde van de Champions League. Karel D'Haene was niet helemaal ontevreden met die loting, liet hij Voetbalkrant.com weten in een reactie.

Aernout Van Lindt in Waregem

Vooraf gaf Karel D'Haene al aan dat Fenerbahçe zijn favoriete loting was, met PSV als een mooie tweede: "Ik had liever tegen Fenerbahçe gespeeld, omdat ik enkele jaren in Turkije heb gevoetbald. Maar goed, PSV is dicht bij huis en is een zeer aantrekkelijke affiche voor de supporters", aldus de verdediger van Essevee.

D'Haene gelooft dat Zulte Waregem ook een kans maakt tegen PSV: "We moeten realistisch blijven: PSV is duidelijk favoriet. Het is ook een grote club met een rijk verleden, wij zijn een kleinere ploeg. Toch denk ik dat we misschien wel een kans maken als we ons niveau halen."

"Als we op verplaatsing een goed resultaat neerzetten, kunnen we het thuis misschien afmaken"

De centrale verdediger van Zulte Waregem heeft zo zijn redenen om te denken dat zijn club niet kansloos is: "Het Nederlands voetbal ligt ons wel. Ze zullen veel de bal hebben en zullen vermoedelijk hoog spelen. Daar moeten we van profiteren om in de ruimte te duiken achter hun rug."

"PSV heeft veel nieuwe spelers, dus misschien moeten ze ook nog een beetje op elkaar worden ingespeeld. Dat we eerst uit mogen spelen is ook een voordeel. Als we op verplaatsing een goed resultaat neerzetten, kunnen we het thuis misschien afmaken. 2-1 verliezen in Eindhoven zou bijvoorbeeld geen slechte uitslag zijn."

Thuis, dat is dan in het Astridpark in Anderlecht voor de gelegenheid. Daar zullen vermoedelijk ook veel fans uit Eindhoven op afkomen, want ook voor hen is het een korte reis. "Als er maar veel volk is in Brussel. Dat maakt het plezanter voor iedereen. Ik denk dat de supporters het niet mooier hadden kunnen dromen, zelfs de uitwedstrijd is heel goed bereikbaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties