Interview Hoe trap je een penalty: "A la Jestrovic is het beste"

Hoe trap je een penalty: "A la Jestrovic is het beste"
Foto: © SC

Het heeft niet lang geduurd voor het item weer de kop opstak: eerste speeldag en Anderlecht miste weeral een penalty die hen punten kostte. Wij gingen te rade bij een man die er al heel wat trapte... en ook miste.

Cisse Severeyns heeft in zijn lange carrière ook wel een paar keer op elf meter staan te zweten. "Een specialist ben ik zeker niet. Ik scoorde er wel wat, maar ik miste er ook. Ik was al blij als ik aan de goal geraakte", lachte Severeyns in gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is een kunst om een strafschop goed te geven. Je moet je zenuwen helemaal onder controle hebben."

"Volgens mij zijn er twee manieren om een strafschop te trappen: ofwel schiet je keihard rechtdoor, ofwel wacht je lang genoeg om de keeper op het verkeerde been te zetten", aldus Cisse die ook twee specialisten aanhaalt. "Volgens mij is de beste manier à la Nenad Jestrovic of Alin Stoica. Die konden zo lang wachten in hun aanloop en dan hadden ze nog de techniek om accuraat te trappen. Dat is bijna niet te stoppen, maar zoiets moet je kunnen. Eden Hazard kan dat ook."

Bij Anderlecht zijn ze alvast op zoek naar een goede strafschopnemer. Bijna iedereen is al de revue gepasseerd en nu geeft ook Guillaume Gillet aan dat volgende keer iemand anders mag trappen. Sacha Kljestan is de volgende in het rijtje, maar misschien brengt het Servische target Aleksandar Mitrovic wel soelaas. Die liet op het EK -19 alvast zien een elfmeter te kunnen binnenrammen.

"Ik begrijp wel dat als je gemist hebt, je onzeker wordt. Het is een cliché, maar als je geen specialist bent en de doelman gaat de juiste kant op, moet de penalty al heel goed getrapt zijn. Een Pirlo die ramt die bal gewoon in het dak van het doel, maar dat zijn mannen met een traptechniek zonder weerga", besloot Severeyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties