Hervormingen op til binnen het scheidsrechterskorps

Steven Bologne
| 1 reacties
Hervormingen op til binnen het scheidsrechterskorps
Foto: © SC

Onze scheidsrechters in de Jupiler Pro League hebben opslag gekregen en mogen niet langer na de wedstrijd op restaurant. Maar er wijzigt nog wel meer aan de top van de arbitrage in ons land. Eind deze week worden nog wijzigingen doorgevoerd.

Woordvoerder Stefan Van Loock van de KBVB kondigt aan dat de Belgische voetbalbond het niveau van de arbitrage wil verhogen. “De KBVB zal in dat opzicht nog enkele hervormingen doorvoeren. Wat die juist inhouden zullen we op 8 augustus communiceren naar onze scheidsrechters alvorens we er echt mee naar buiten zullen stappen”, aldus Van Loock.

In de wandelgangen circuleren berichten dat het elitekorps afgeslankt zou worden. Nu kiest de Centrale Scheidsrechterscommissie uit 23 scheidsrechters voor wedstrijden uit de eerste klasse, dat zou worden teruggebracht naar 16. Zo zou alleen de top overblijven. Bovendien zou elke scheidsrechter per weekend 1 wedstrijd moeten fluiten en fungeren in een tweede als vierde official. Of dat effectief zo zal zijn weten we wellicht eind deze week. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties