Standard tegen killers Club en Zulte Waregem opnieuw tegen Nederlanders?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 47 reacties
Standard tegen killers Club en Zulte Waregem opnieuw tegen Nederlanders?
Foto: © SC

Straks omstreeks 13 uur is er de loting van de play-off ronde van de Europa League. De tegenstanders van onze Belgische teams zijn gelimiteerd tot vijf ondertussen. Bekijk hier wie we kunnen loten:

Niet minder dan 62 teams gaan straks de trommel in van de Europa League, op zoek naar 31 stekjes in de poulefase. 31 mogelijke tegenstanders op papier ook voor de Belgische teams, maar de UEFA heeft de mogelijkheden ondertussen beperkt dankzij een voorloting.

Standard kan uitkomen tegen Slask Wroclaw, in de vorige ronde nog te sterk voor Club Brugge. Andere mogelijkheden zijn Elfsborg uit Zweden, Qarabag uit Azerbeidjan, Minsk uit Wit-Rusland of Zalgiris uit Litouwen. Op zich lijkt Slask dus de pittigste tegenstander voor de Luikenaars.

Ook Genk naar Kazachstan?

Ook Racing Genk zou wel eens een tripje naar Kazachstan kunnen moeten nemen. Als beide teams gelijk uit moeten spelen, scheelt dat misschien wel in de vliegkosten. Mogelijke tegenstanders voor Genk zijn: Aktobe (Kazachstan), Atromitos (Griekenland), Apollon (Cyprus), Hafnarfjordur (IJsland) of Petrolul (Roemenië). Vooral die laatste tegenstander lijkt te vermijden, de rest moet makkelijk haalbaar zijn voor de Limburgers.

Zulte Waregem van zijn kant was geen reekshoofd, maar daar kan de loting al bij al meevallen. Feyenoord behoort tot de mogelijkheden en zou een tweede trip richting Nederland in een maand betekenen, na de uitschakeling in de Champions League-voorrondes tegen PSV. Apoel Nicosia (Cyprus), Braga (Portugal), Besiktas (Turkije) of Rapid Wien (Oostenrijk) zijn de andere mogelijkheden. 

Later op de dag hoeft u hier bij Voetbalkrant.com niets te missen van de loting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties