Interview Antwerp-doelman: "Rustig leren onder Sengier"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Antwerp-doelman: "Rustig leren onder Sengier"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jorn Brondeel maakte dit jaar de overstap van Zulte Waregem naar Antwerp. De jonge Oost-Vlaamse doelman wil er rustig rijpen onder de ervaren Bjorn Sengier. Voetbalkrant.com kon Brondeel strikken voor een interview.

Door Dirk Pieters

De 19-jarige Brondeel begon zijn carrière bij Oosterzele en belandde daarna via Denderhoutem, Sporting Lokeren bij Zulte Waregem. Daar zat hij bij de play-offs driemaal in de wedstrijdkern en mocht hij meetrainen bij de A-kern. Toch besloot hij om van Zulte Waregem naar Antwerp te trekken.

"In Waregem heb ik veel geleerd door met de A-kern mee te trainen dankzij keeperstrainer Gianni Devos en eerste doelman Sammy Bossut. Francky Dury wou me graag definitief bij de A-kern, maar het zat bij het bestuur niet mee. Na gesprekken heb ik dan besloten om een ander pad te bewandelen en ik ben zeer blij dat ik nu bij Antwerp zit."

Bevalt het je tot nu toe bij The Great Old?

"Ja, ik had al veel gehoord van de club en toen ik hier aankwam voelde ik direct een familiale sfeer met de supporters. Ze blijven me steeds verbazen en ik denk dat ze veruit de beste zijn van België. verder bevalt alles me prima bij de club."

Sengier is de absolute nummer één. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

"Ik hoop dat ik me verder kan ontwikkelen onder Bjorn, hij is één brok ervaring waarvan ik veel kan leren. Ik probeer progressie te blijven maken en hard te trainen zodat ik klaar ben wanneer ik er moet staan. Natuurlijk hoop ik ook op promotie naar eerste klasse want dit is een club die daar thuishoort."

Heb je als jonge doelman geen probleem met het statuut van tweede doelman?

"Zoals eerder gezegd probeer ik me verder te ontwikkelen en veel zaken zo snel mogelijk op te pikken. Ik ben jong en heb niks te eisen. Ik moet vooral veel trainen, leren en luisteren."

Waarom koos je uiteindelijk voor Antwerp? Was er nog andere interesse?

"Er waren enkele alternatieven dichter bij huis. Ik ben echter nog jong en zit nog volop in mijn opleiding. Antwerp past perfect in dat plaatje. Ook de geschiedenis, ambitie en aanhang van de club overtuigden me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties