Invaller Januzaj pakt eerste prijs met Manchester United

Timothy Collard
| 8 reacties

Manchester United heeft de Community Shield gewonnen ten koste van Wigan Athletic. De Engelse kampioen haalde het zonder grote problemen met 2-0 van de bekerwinnaar.

Het was de eerste wedstrijd met inzet voor nieuwbakken manager David Moyes en Robin van Persie wilde zijn coach niet teleurstellen. Al na zes minuten spelen opende de Nederlandse aanvaller de score voor de Mancunians.

Ook na de pauze was het RVP die de netten deed trillen. Op aangeven van Danny Welbeck verdubbelde hij de score op het uur. Tien minuten voor tijd kreeg de aanvaller een applausvervanging en kwam Adnan Januzaj in de ploeg.

De jonge Albanese Belg liet één keer zijn talent zien. Hij zette zijn directe tegenstander vlotjes in de wind, maar zijn voorzet leverde geen gevaar op. Voor het overige lijkt er weinig anders bij United in vergelijking met vorig seizoen: het wint en Robin van Persie zorgt voor de doelpunten.