Maher: "Weet nu beter waar ik moet lopen"

Jens Hoofteer
| 1 reacties
Maher: "Weet nu beter waar ik moet lopen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV haalde dit weekend verschroeiend uit door NEC met 5-0 te kloppen. Nieuwkomer Adam Maher had in het begin een kleine aanpassingsperiode nodig, maar vindt alsmaar meer zijn draai in het team van Phillip Cocu.

“Bij AZ vervulde ik een iets andere rol”, zegt de middenvelder in een gesprek met Sp!ts. "We speelden er op het middenveld met de punt naar voren en ik stond daar. Hier bij PSV spelen we met de punt naar achteren en zijn er twee aanvallende middenvelders in plaats van één.” 

In Alkmaar kreeg Maher met ander woorden een vrije rol. Nu moet hij zijn ruimte delen met aanvoerder Georginio Wijnaldum, die er dit weekend twee in het mandje legde. De twee beginnen elkaar goed aan te voelen. "Bij AZ had ik 'op 10' meer ruimte tussen de middenvelders en verdedigers van de tegenstander. Die heb ik nu minder, omdat Gini naast me speelt. Het was even zoeken, maar ik weet nu steeds beter wat mijn plekje is en waar ik moet lopen."

De Nederlander van Marokkanse origine wil een belangrijke rol gaan spelen bij zijn nieuwe club. Zaterdag leverde hij alvast een goede prestatie af. "Ik wil met assists en doelpunten belangrijk zijn voor de ploeg, dus ik denk dat ik wel tevreden mag zijn over de wedstrijd tegen NEC”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties