Reportage Het is een feestje voor België-Frankrijk

Het is een feestje voor België-Frankrijk
Foto: © SC

Er hangt al een goeie sfeer in en rond het Koning Boudewijnstadion. Vooral in het Supportersdorp onder het Atomium is het over de koppen lopen. DJ Pat Krimson, die er ook al van jetje gaf bij de Bekerfinale, zweept de menigte alvast op voor de wedstrijd tegen Frankrijk.

Sander De Graeve in Brussel

Opmerkelijk veel Fransen ook in het Belgische Supportersdorp. Ze voelen zich er ook opvallend thuis. “We danken alle Belgen voor de goeie ontvangst, hier hangt echt en vriendelijke sfeer. Geen rivaliteit, enkel goed bier. Leve Jupiler”, aldus Mathieu en Renaud.

“Het wordt 1-2 voor Frankrijk vanavond. Ribéry zit in vorm. Jullie hebben ook enkel Eden Hazard, die hebben wij dan nogeens opgeleid ook. Kompany is ook nog goed.” Enkele Belgen komen zich moeien met de zaak. “1-2? Het wordt hier 3-0.” Ook zij zijn overtuigd van de klasse van Eden Hazard. “Hazard en De Bruyne, dat zijn de beste, maar iedereen heeft talent. We hebben echt een grote ploeg en de resultaten komen er nu ook. Tegen die Fransen, dat is echt een feest”, zijn Mickaël en Laurent overtuigd. “Hier zijn we ook allemaal Belg, geen Waal of Vlaming.”

Het Supportersdorp is één groot feestje. Iets verderop zien we enkele Belgische kippen. “De Belgische kip is in vorm, de Franse haan is nog zoekende.”

Op weg naar het stadion komen we nog vier olijke Fransen tegen. “Zeg, onder dat Atomium. Daar gaan wij toch niet op ons gezicht krijgen hé?” We verzekeren hen dat dat vanavond niet zal gebeuren. Brussel maakt zich op voor een voetbalfeest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties