Degraen woedend op voetbalbond: "Dit is echt geklungel!"

Robby Morren
Robby Morren
| 147 reacties
Degraen woedend op voetbalbond: "Dit is echt geklungel!"
Foto: © SC

Dirk Degraen is boos, woedend zelfs op de Belgische voetbalbond. De reden daarvoor is een nalatigheid van de bond die ervoor zorgde dat Anele tegen Lokeren niet mocht aantreden. Genk bekijkt welke stappen het kan ondernemen.

Robby Morren in Lokeren

Anele ondervond hinder en gaf daarom verstek voor een oefeninterland met Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond stuurde daarop een brief naar de Belgische bond met het verzoek om een medische keuring van Anele. De Belgische bond ontving die brief op dinsdag maar bracht Genk pas op vrijdagmiddag op de hoogte. Te laat om nog te reageren en dus kon Anele niet aantreden tegen Lokeren.

Degraen is woedend. "Ik ben heel kwaad. Ik heb nog voor de wedstrijd tegen Lokeren een brief gestuurd naar de secretaris-generaal van de voetbalbond. Dit is dus absoluut geen achteraf-verhaal, ik heb al maatregelen genomen voor de wedstrijd", zo vertelde de algemeen directeur van Genk na de nederlaag tegen Lokeren. "

"We hebben deze wedstrijd voorbereid met Anele en dan mag hij uiteindelijk niet meespelen. Ik begrijp ook de frustratie van de Zuid-Afrikaanse bond. Ach, die is echt geklungel van de Belgische voetbalbond, ik zou het amateurisme noemen."

Stappen ondernemen

Degraen liet duidelijk verstaan dat hij stappen wil ondernemen. "We zullen vanaf zondag bekijken wat we zullen doen. Ik denk dat men bij de voetbalbond hoopt dat wij zeker geen anderhalf punt tekort zullen komen op het einde van de rit."

Ook Anele was erg teleurgesteld. "Ik had er echt naar uitgekeken om deze wedstrijd te spelen." Hij vond het vreemd dat men in zijn thuisland niet begrijpt dat hij met een lichte blessure voor een oefeninterland geen 10 uur in het vliegtuig kon zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties