Fernandez: "Geen kans meer voor Coulibaly"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Fernandez: "Geen kans meer voor Coulibaly"
Foto: © SC

Op de persvoorstelling van aanwinst Brecht Dejaegere gaf algemeen manager Michel Louwagie het al aan: "We zijn onze trainer gevolgd, nu is het aan hem om er iets mee te doen." Een uitgelezen moment om die trainer dus eens aan de tand te voelen.

Sander De Graeve in Gent

Het bestuur zei dat het je gevolgd heeft in de transfers, ben je tevreden met de spelers die erbij kwamen?

"De spelers die ik wou zijn gekomen en de spelers die overbodig waren zijn haast allemaal vertrokken. Ik ben erg tevreden. Het plan is gevolgd en ook Mboyo vertrok voor een hoog bedrag. We hebben nog één speler nodig in de aanval. Er zijn twee mogelijke opties waarmee we onderhandelen. Als we die nog kunnen halen zijn we klaar. Dan hebben we in elke positie mogelijkheden om blessures op te vangen."

Bij de B-ploeg zitten nog Maréval en Coulibaly, hoe zit hun situatie? Van Maréval deden geruchten de ronde dat hij opnieuw bij de A-kern zou komen.

"Dat is het eerste wat ik daarvan hoor. Het is alleszins een verrassing voor mij dat er maar geen nieuwe club gevonden wordt voor Maréval en Coulibaly. Mijn plannen zijn nog niet veranderd, maar we hoopten dat die spelers reeds getransfereerd waren op dit moment. Coulibaly terug bij de kern halen is alvast geen optie en zal dat ook nooit worden."

Rodgers Kola stond in het seizoensbegin ook op de lijst van vertrekkers. Gaat hij nog weg als de nieuwe spits komt?

"Neen, ik wil alle posities dubbel bezet houden. Kola kan ook uit de voeten op rechts en daar zal hij het alternatief zijn voor El Ghanassy, net zoals ik op links ook twee spelers heb met Kage en Soumahoro."

Voor het seizoen mikte je op de derde of vierde plek. Blijft die ambitie overeind nu de kern haast rond is?

"Gent moet altijd bij de eerste vier eindigen. We moeten wel kijken hoe ons niveau is ten opzichte van de tegenstand. Wij hebben ons versterkt, maar onze concurrenten ook. Nu is het nog te vroeg om de krachtverhoudingen goed in te schatten. Daarvoor moeten we wachten tot de zevende of achtste speeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties