Interview Gorius: "Genk is klaar voor een beter seizoen dan vorig jaar"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Gorius: "Genk is klaar voor een beter seizoen dan vorig jaar"
Foto: © SC

Julien Gorius wil dit seizoen met Genk minstens in de top drie eindigen. Om over de titel te spreken is het nog te vroeg, legt de Fransman uit in een gesprek met Voetbalkrant.com. Straks moet Lokeren voor de bijl gaan, al beseft Gorius dat het allesbehalve een makkelijke verplaatsing

Door Robby Morren

Ben je blij dat Camus zijn contract verlengde?

“Camus is een prima speler, het geeft de coach weer extra mogelijkheden. Ik ben blij dat hij blijft want we verstaan elkaar goed op het terrein en bovendien is hij ook Franstalig en even oud als ik.”

Ben je tevreden over de eerste drie wedstrijden?

“We hadden tegen Standard minstens één punt verdiend. Dat is natuurlijk heel jammer tegen een rechtstreekse concurrent. We hadden eigenlijk 7 punten moeten hebben maar we staan nu met 6 op 9. We gaan proberen dat recht te zetten tegen Lokeren.”

Dat wordt opnieuw een moeilijke wedstrijd.

“Lokeren is een heel goede ploeg, ze eindigden bij de eerste zes en hebben een nu ook een hele goede start gemaakt. Er zijn enkele spelers vertrokken maar ze hebben nieuwe spelers van hetzelfde niveau aangetrokken. Ze hebben ook een uitstekende coach die zijn groep goed kent en ook het Belgisch voetbal. Het is een groep die al een hele tijd samenspeelt en dat is in hun voordeel. We moeten heel sterk oppassen.  Toch gaan wij naar ginder om de drie punten te pakken.”

Een beetje vergelijkbaar met Genk. Jullie team is ook grotendeels samengebleven.

“Een groot verschil tussen Genk en Lokeren is de druk. Bij Genk is de druk veel groter. Wij hebben ambities en als we die niet bereiken is dat een probleem voor de club. Wij moeten bij de eerste drie eindigen. Bij Lokeren zal men wellicht blij zijn als ze bij de eerste zes eindigen.”

Een ander verschil tussen de twee teams is toch ook de kwaliteit?

“Racing Genk heeft meer geld natuurlijk maar de elf die bij Lokeren starten, zijn ook allemaal spelers met veel kwaliteiten. Ze hebben dit jaar Anderlecht al verslagen. We hebben veel respect voor Lokeren.”

Wat vond je van de wedstrijd België - Frankrijk?

“Ik was op de wedstrijd. Ik vond het een goede wedstrijd en een gelijkspel was een correcte uitslag. Beide teams hadden enkele kansen en er was een uitstekende sfeer. België heeft nu een groot team, de sfeer omtrent de nationale ploeg is helemaal omgedraaid. Ik hoop dat België en Frankrijk zich allebei zullen plaatsen voor het WK. Misschien komen ze elkaar wel tegen op het WK.”

Wat is het belang van Mboyo voor Genk?

“Pele heeft zich al goed geïntegreerd, het is een sympathieke gast en een uitstekende speler. Hij moet zich nog verder integreren want het is niet evident om op zo’n moment bij een nieuwe club te komen. Hij heeft de ganse voorbereiding met ons gemist. We rekenen op hem en het geeft de coach weer meer mogelijkheden in aanvallend opzicht.”

Is dit Genk klaar om vol voor de titel te gaan?

“Genk is klaar om een beter seizoen door te maken dan vorig jaar. In de competitie bedoel ik dan wel want we wonnen de beker en speelden een prima Europese campagne. In de competitie had het nog beter gekund en daar moeten we dit jaar in slagen. Het is natuurlijk moeilijk om vooruit te kijken want bij de start van de play-offs worden de punten gehalveerd. We moeten ons zo snel mogelijk verzekeren van play-off 1 en zorgen dat we ons plaatsen voor de Europa League.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties