Interview J. Lukaku: "Niet de bedoeling om eeuwig op de bank te zitten"

J. Lukaku: "Niet de bedoeling om eeuwig op de bank te zitten"
Foto: © SC

Jordan Lukaku zit niet om één of andere straffe uitspraak verlegen. De linksachter wil van dit seizoen 'zijn' seizoen maken en als dat niet bij Anderlecht kan, graag ergens anders dan.

Jordan Lukaku speelde dinsdag met de nationale beloften en deed het zeker niet slecht. Zijn eerste actie was er alvast één om van te snoepen: man in de wind zetten, bal vooruit tikken en lopen maar. "Dat is een typische actie voor mij. Ik ben goed gestart en dat was puur flankspel, mijn spel! Daarna heb ik meer mijn positiespel verzorgd en minder aanvallend gespeeld", aldus de Anderlecht-speler.

En hij heeft zijn aandacht dan ook verlegd van de linksmidden naar de linksachterpositie. "Ik ben nu gewoon een linksback", zegt hij. Eerder vond hij immers nog dat hij beter tot zijn recht kwam iets hoger. "Ik heb beseft dat ik een grotere carrière kan uitbouwen als linksback", verklaarde hij. "Dat er dan ruimte in mijn rug komt te liggen? Dat moet je als ploeg opvangen. Alle grote ploegen spelen zo."

Maar wat nu bij Anderlecht, want daar moet eerst iets met Olivier Deschacht gebeuren alvorens hij zijn kans zal krijgen. En de straffe uitspraken van deze zomer hebben hem ook niet geholpen. "Ik wil spelen. Het is niet de bedoeling om eeuwig op die bank te zitten. Dat is geen arrogantie, maar als Anderlecht vindt dat ik niet goed genoeg ben, moet er een oplossing komen."

En Jordan weet hoe hij wil spelen. "Zoals Marcello bij Real Madrid. Die gaat ook altijd mee naar voor en mag acties maken met de bal. Net zoals Johan Walem me de vrijheid geeft bij de nationale beloften om mijn ding te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties