Lombaerts en Witsel kloppen Carcela en Joao Carlos

Jens Hoofteer

Zenit St-Petersburg heeft in Rusland Anzhi Makhachkala verslagen met 3-0. Opnieuw geen goed nieuws dus voor de bezoekers, die deze week ook al afscheid dienden te nemen van een resem spelers.

Beide ploegen kregen in de aanvangsfase enkele kansen. Iets over halfweg de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong toen Shirokov op aangeven van Bukharov de 1-0 tegen de touwen schoot. Twee minuten voor de pauze verdubbelde Zenit de stand. Deze keer was Shirokov de aangever en Hulk de afwerker.

Ook in de tweede helft bleven de beste doelpogingen voor Zenit. Lombaerts kwam achterin niet in de problemen en Ansaldi legde twintig minuten voor tijd de eindstand vast: 3-0.

Bij Zenit stonden Nicolas Lombaerts en Axel Witsel de hele wedstrijd tussen de lijnen. Mehdi Carcela werd bij Anzhi halfweg de tweede naar de kant gehaald.

Zenit pakt 10 op 15 en handhaaft zich voorin. Anzhi raakt met een 2 op 15 niet weg uit de onderste regionen.