Van den Brom: "Suarez wil en kan in de spits spelen"

Van den Brom: "Suarez wil en kan in de spits spelen"
Foto: © SC

John van den Brom heeft zijn definitieve kern beet. Op Aleksandar Mitrovic wordt het nog even wachten, maar de Nederlander heeft met Cyriac en Suarez alternatieven. Al heeft hij blijkbaar voor zondag zijn opstelling wel al in het hoofd.

John, zijn al je internationals gezond teruggekeerd?

"Ja, iedereen is fit terug en nog belangrijker: allemaal op tijd. Ze hebben heel wat moeten afreizen, maar iedereen was op het afgesproken tijdstip terug."

Met Armenteros ben je wel een spits kwijt?

"We hebben besloten om hem te verhuren. Vorige week was dat nog niet aan de orde al was Feyenoord toch al geïnteresseerd. Maar nu we de spits hebben die we wilden, is dat in een stroomversnelling gekomen. De periode van Armenteros hier was een ontgoocheling voor hemzelf maar ook voor ons. Hij heeft niet laten zien wat hij kan. Het excuus dat hij een paar blessures had, kon ook maar zo lang duren."

Nu heb je de komende twee weken wel enkel Suarez en Cyriac als centrumspitsen?

"Dat wisten we ook, maar dat is geen probleem. Mati wil heel graag in de spits spelen en hij kan dat ook."

En met Acheampong heb je een vervanger voor hem op links?

"Franky deed het heel goed vorige zondag. Ik durf zelfs zeggen dat we waarschijnlijk met hem op links en Mati in de spits zullen spelen. Maar ik wacht de training van morgen (vandaag) nog af. Hij heeft me overtuigd in de match en trok dat ook door in de training."

Met Suarez heb je wel geen jongen vooraan waar je lange ballen naar kunt pompen.

"Ik heb dat op de ploegbespreking ook gezegd: als we met lange ballen beginnen spelen, schort er iets aan onze manier van voetballen. Daarbij, ik ben het er niet mee eens dat Mati minder geschikt is als diepe spits. Hij kan een bal bijhouden en iedereen laten aansluiten."

Hoe ver staat Vico?

"Nog vrij ver. Met dat druk seizoen en geen vakantie zit hij aan het einde van zijn Latijn. Daarom hebben we ook beslist van hem twee weken vakantie te geven. En daarna mag hij met een fris hoofd terugkomen."

En Vanden Borre?

"Ook goed. Misschien zit hij zelfs zondag in de kern."

Demy de Zeeuw is ook niet meer in de basis te bespeuren?

"Nee, Demy is ontgoocheld, maar hij laat zijn hoofd niet hangen. Ik verwacht veel van hem, maar ook meer dan wat hij al liet zien. Hij is nu fit en moet zich tonen. Maar ja, dan moet hij wedstrijden spelen."

Ben je van plan om al te gaan roteren?

"Nee, dat zal ik doen als de situatie zich voordoet. Als we drie matchen per week moeten spelen dus en dan zal ik kijken naar de tegenstander om te zien welke jongens ik kan laten rusten. Maar ik ben niet van plan om te roteren zoals Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties