Kompany bij de Duivels: net wel of net niet

Jan Van den Abbeele
| 4 reacties
Kompany bij de Duivels: net wel of net niet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany is twijfelachtig voor de interland tegen Schotland op 6 september. De kapitein blesseerde zich tegen Newcastle United aan de lies. Het afgelopen jaar was hij ook al meermaals twijfelachtig voor de nationale ploeg. Een overzicht.

Door Jan Van den Abbeele

25 mei 2012: België-Montenegro

Bondscoach Marc Wilmots besluit Kompany uit voorzorg langs de kant te laten voor de wedstrijd tegen Montenegro. “Hij speelt al een maand met een contractuur in de kuit. Manchester City drong bij hem aan om te spelen om de titel binnen te halen, maar daar betaalt hij nu de tol voor.”

2 juni 2012: Engeland-België

Kompany warmt even mee op, maar staat snel aan de zijlijn. Hij sukkelt nog steeds met de kuitblessure en vindt zichzelf niet fit genoeg om aan de aftrap te komen.

15 augustus 2012: België-Nederland

Eind juli blesseerde hij zich opnieuw aan de kuit in een oefenwedstrijd tegen Arsenal. Even lijkt het alsof Vince fit zou geraken voor de oefeninterland tegen onze noorderburen, maar niets is minder waar.

12 en 16 oktober 2012: Servië- België / België-Schotland

Roberto Mancini, toenmalig manager bij Manchester City, wil Kompany in Engeland houden om hem daar te laten revalideren van (opnieuw) een lichte blessure aan de kuit. De skipper voegt zich toch bij de kern van de Duivels, waar hij apart met Lieven Maesschalk traint. Uiteindelijk raakt hij net fit voor beide matchen.

6 februari 2013: België-Slovakije:

Jawel, voor de vierde keer speelt zijn linkerkuit op. De oefeninterland tegen Slovakije komt veel te vroeg.

22 en 26 maart 2013: Macedonië-België / België-Macedonië:

Kompany heeft twee maanden revalidatie achter de rug en sluit aan bij de Duivels. De eerste partij in Macedonië is nog niet haalbaar. Vier dagen later verschijnt hij op de Heizel wel aan de aftrap. Roberto Mancini reageert furieus: “Hij kwam bij ons twee maanden niet aan spelen toe en plots speelt hij een hele partij met België. Daar ga ik niet mee akkoord.

6 september 2013: Schotland–België:

Hij blesseert zich op 19 augustus aan de lies tegen Newcastle United. Raakt hij in extremis nog fit voor de interland in Schotland?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties