Pro League: "Wij willen toepassing van de wet"

Jan Van den Abbeele
| 5 reacties
Pro League: "Wij willen toepassing van de wet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanochtend verscheen het bericht dat enkele clubs uit de Jupiler Pro League geen belastingen betaalden op de ontvangsten van de tv-rechten. De Pro League is verbaasd over de commotie.

“Onze clubs zijn verwonderd over het feit dat dit vandaag in verscheidene media verschenen is”, aldus CEO Ludwig Sneyers. “Wij baseren ons gewoon op de huidige wet en vragen alleen dat die wordt toegepast.” Hij vindt het dan ook onnodig dat dit dossier wordt opgerakeld. “Het gaat over het betalen van belastingen op de tv-gelden voor clubs die een vzw zijn. Vandaag zijn dat 5 van de 16 clubs."

Bovendien haalt hij aan dat de clubs te goeder trouw gehandeld hebben. “Dit wordt bevestigd door de aanslagvoet van de Bijzondere Belastingsinspectie waarbij geen boetes worden gevraagd. Wij dragen trouwens solidariteit hoog in het vaandel en zonder de tv-rechten is het professionaliseren van het voetbal niet mogelijk.”

Voetbalkrant.com probeerde een reactie te verkrijgen bij de clubs maar deze lieten de communicatie aan de Pro League, die de zestien eersteklassers vertegenwoordigt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties