Ryan Donk wint voor het eerst in Turkije

Timothy Collard

Ryan Donk heeft zijn eerste zege beet in de Turkse competitie. Kasimpasa versloeg Kayserispor zaterdagavond met 3-1 en telt nu drie punten na twee speeldagen.

Heel wat Nederlanders aan de aftrap tijdens dit duel, vijf om precies te zijn. Naast Donk, maakte ook Ryan Babel zijn opwachting bij Kasimpasa, waar ook ex-Lokeren-spits Sanharib Malki in de basis stond. Aan de overkant zelfs drie noorderburen met Arica, Biseswar en Bayram.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en stond na negen minuten al op voorsprong na een goal van Castro. Halverwege de eerste helft verdubbelde Scarione de score vanop de stip en zo konden Donk en co ontspannen voetballen.

Na de pauze zorgde Babel voor de 3-0, zijn eerste in loondienst van zijn nieuwe club. Kayserispor bracht met Jaja Coelho (ex-Westerlo) nog een oude bekende tussen de lijnen en de Braziliaan liet zich meteen opmerken. Een vijftal minuten voor affluiten scoorde hij, maar meer dan een eerredder zat er uiteindelijk niet in.

Ook Fenerbahçe knoopte zaterdagavond aan met de zege. De Turkse topclub liet zich op speeldag één nog verrassen door Konyspor (3-2 verlies, nvdr.), maar won nu van Eskisehirspor met onze landgenoot Ruud Boffin negentig minuten tussen de palen. Dirk Kuyt tekende aan het begin van de tweede helft voor het enige doelpunt van de partij.