Interview Van Der Bruggen: "Ga niet roepen dat ik moet spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Van Der Bruggen: "Ga niet roepen dat ik moet spelen"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Even leek het voor Hannes Van Der Bruggen een seizoen in het rood van KV Kortrijk te worden. Tegen zijn wil werd hij genoemd in de onderhandelingen rond Brecht Dejaegere. De middenvelder antwoordde op het veld met een knalprestatie tegen Lierse.

Door Sander De Graeve

Voetbal, dat is altijd herbeginnen”, zucht Hannes Van Der Bruggen. Enkele weken terug leek hij ongewild een speelbal te worden in de transfer van Brecht Dejaegere, maar tegen Lierse bewees hij zijn waarde voor AA Gent.

Coach Fernandez vond hem zelfs de beste speler op het terrein. “Het doet me plezier om dat te horen. Je mag nog zo goed spelen, toch kan je je de week erop opnieuw moeten bewijzen.”

De jonge middenvelder blijft waarschijnlijk bij AA Gent. “Zeg nooit nooit in voetbal. Het kan heel snel gaan tot quasi overbodig naar basisspeler. Alles wat er gebeurde zorgde wel voor extra motivatie bij mij voor die match tegen Lierse.”

"Een blessure, dat wens je niemand toe"

Dankzij de blessure van Hubert kwam Van Der Bruggen in de ploeg. “Een blessure, dat wens je niemand toe. Zeker niet David, met wie ik naast het veld ook overeen kom.”

In het voetbal ben je echter soms afhankelijk van de pech van een ander, hoe jammer dat ook is. Dit was mijn kans, ik moest die ook grijpen."

Dankzij die blessure kwam de middenvelder in actie op de zes waar hij het erg goed deed. “In de voorbereiding speelde ik er ook vaak, dus de trainer wist dat ik op die positie uit de voeten kan. Vroeger was ik inderdaad iets aanvallender.”

"Ga niet roepen dat ik moet spelen"

De zes of de acht, dat blijven mijn beste posities. Het hangt natuurlijk af van match tot match. Als ik als tien veel ruimte krijg, kan ik ook iets doen. Als ik op de zes meteen onder druk gezet wordt, is het moeilijker.”

Bij AA Gent lijkt Van Der Bruggen het meeste toekomst te hebben op de zes. “Misschien klopt dat wel, maar het is niet zo dat ik ga roepen dat ik absoluut moet spelen. Ik moet gewoon de goede lijn van tegen Lierse doortrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties