Dury: "Al veel moeilijkere matchen tot goed einde gebracht"

Dury: "Al veel moeilijkere matchen tot goed einde gebracht"
Foto: © SC

Vanavond moet Zulte Waregem scoren tegen APOEL, er is geen andere keuze. Dat beseft ook Francky Dury: "Het nadeel is dat het geen goede uitgangspositie is, het voordeel dat we niet te veel moeten nadenken", aldus de oefenmeester.

Dury beseft wel dat het geen hapklare brok wordt. "Hun budget is zelfs groter dan het onze", zefgt hij in HLN. 11 miljoen euro tegenover 9 miljoen voor Zulte Waregem. "Zij zijn sportief sterker gewapend om in Europa overeind te blijven. De ervaring, balvastheid en duelkracht die ze in huis hebben, speel je niet zomaar weg. Je kan zeggen 'het is maar Cyprus', maar ik stel vast dat Apollon Limassol-Nice op 2-0 is geëindigd. Ik ben een realist en met realisme kan je nooit mis zitten."

In Cyprus moet Essevee ook afrekenen met de warmte en een even heet publiek. "We hebben al veel moeilijker matchen tot een goed einde gebracht. Je voelt ook dat die groepsfase leeft bij iedereen. Ze wíllen echt - we zijn hier niet op vakantie, hé. We hebben de flow die we vorig seizoen hadden nog niet gevonden, maar hopelijk vinden we die hier terug. Ik ben ervan overtuigd dat dat ons ook in de competitie weer kan lanceren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties