Rapide Lebbeke geeft Appelterre een koude douche

Gentil Dossche
| 2 reacties
Rapide Lebbeke geeft Appelterre een koude douche
Foto: © SC

Toen Rapide na minder dan een half uur tegen een dubbele achterstand aankeek leek de openingsmatch gespeeld. Kort na de pauze hingen de bordjes gelijk en tegen het einde bepaalde invaller Van Impe het bezoekende lot.

Appelterre nam de thuisploeg direct in een wurggreep en Dieter Malfait moest een voorzetschot van Dieter Noël-Dero van onder de lat halen (12’). Toen de thuisgoalie een hoekschop onvoldoende kon wegboksen trapte Lars Wantens de afvallende bal tegen de touwen (14’). Rapide had geen pasklaar antwoord en na balverlies op het middenveld ging Kevin Sonck aan de haal. Zijn voorzet kwam perfect in de loop van Bjorn Meuleman en de bezoekers mochten terug juichen (26’). Aan het halfuur verlengde Noël-Dero een voorzet in de handen van Malfait. De thuisploeg nam stilaan de match over en Jeroen De Bisschop moest plat bij een kopbal van Jens Verroken na hoekschop (39’). Seconden later kopte Lendert Putteman een voorzet op de bezoekende portier. Toen Wantens in de fout ging op de doorbrekende Putteman ging de bal op de stip. Peter De Pauw knalde de aansluitingstreffer onhoudbaar binnen (43’). Op slag van rust gooide De Bisschop zich gepast in de baan op een bal richting Putteman.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar na de koffie maar Senne Machtelinckx verlengde een voorzet van Sonck op Malfait (49’). De Bisschop kreeg een loeier van Putteman niet geklemd en Jens Verroken knalde de rebound binnen (51’). Malfait nam geen risico bij een poging van Jens Kiekens (62’). Rapide drukte de bezoekers achteruit en De Pauw kopte een voorzet van Dimitri De Maeyer rakelings naast de paal (76’). Toen Putteman een verre bal voor doel zwiepte knikte Yannick Van Impe de lokale voorsprong binnen (85’). Appelterre voelde de bui hangen en Jeff De Visscher schudde een sublieme doorsteekpas uit zijn mouw. Van Impe maakte de klus koelbloedig af (91’). Vreugde bij de thuisaanhang maar toch nog een domper in blessuretijd toen Pieter-Jan Haegeman zich revancheerde op Patrick Boeykens en een rood karton onder de neus kreeg (93’).

Volgende zondag trekt Rapide naar Lochristi en is Appelterre gastheer voor Maldegem.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Maeyer, Rusabana, De Visscher, Van Delm (60’ Wauters), Haegeman, Putteman, De Pauw, Janssens (60’ Van Impe), Verroken (90’ De Saedelaere), De Ridder.

Eendracht Appelterre: De Bisschop, Serbest, Perreman, Boeykens, Wantens (80’ Vanderheyden), Kiekens, Sonck, Noël-Dero (66’ Fransaert), Van Oudenhove, Meuleman, Machtelinckx.

Doelpunten:14’ Wantens 0-1, 26’ Meuleman 0-2, 43’ De Pauw 1-2, 51’ Verroken 2-2, 85’ en 91’ Van Impe 3-2 en 4-2

Kaarten: rood: 93’ Haegeman.

Scheidsrechter: Johan Heerwegh

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties