Reactie Staelens: "Mentale weerbaarheid getoond"

Marc Van Den Noordgaete
| 1 reacties
Staelens: "Mentale weerbaarheid getoond"
Foto: © SC

Cercle Bruggetrainer Lorenzo Staelens toonde zich na de 1-1 tegen Oud-Heverlee Leuven tevreden met het geleverde spel, al viel de uitslag wel tegen. Hij prees echter de mentaliteit van zijn ploeg, die volgens hem op schema zit.

Marc Van Den Noordgaete in Brugge

"Met de inbreng van Michael Uchebo en Geatano Monachello wilde ik ook anderen een kans geven, en zij hebben dat ook niet onaardig gedaan. We slaagden er verder ook in druk naar voren te zetten en controleerden de partij. Jammer genoeg lieten we ons bij de 0-1 echter vangen aan de positie van Evariste Ngolok, waarvan we dachten dat hij buitenspel stond. De Leuvenaar heeft dat foutje slim uitgespeeld", stelde Staelens vast.

Verdiend

"Na deze tegenslag hebben we echter mentale weerbaarheid getoond, zeker ook na het missen van de strafschop van Mertens. Was hij slecht gegeven of pakte Bailly hem goed, dat laat ik in het midden. Maar echteraf konden we toch gelijkstellen en dat was niet meer dan verdiend", luidde het verder. "Drie punten was zelfs nog terechter geweest, maar het mocht niet zijn."

Tevreden

Na zes speeldagen totaliseert Cercle Brugge zes punten op achttien. "Niet slecht na ontmoetingen met onder meer Anderlecht en Genk. Vandaag hoopten we echter op de zege, wat ons op acht punten zou hebben gebracht. Maar de manier waarop we tot nu toe speelden, daarover kan ik enkel maar tevreden zijn", besloot Staelens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties