Grazie Graziano

Grazie Graziano
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoongelach begin vorig seizoen toen Graziano Pellè neerstreek bij Feyenoord, want hij had al jaren nauwelijks iets gepresteerd. Maar zie: na een jaar is de Italiaan incontournable geworden bij de Rotterdammers.

Door Aernout Van Lindt

Rondom de figuur Graziano Pellè waren er nogal wat smalende opmerkingen voor zijn komst naar Feyenoord. Zo zou hij voor een spits te weinig goals maken, te weinig leven voor de sport of te weinig wegen op een verdediging.

Maar Pellè zorgde met 27 doelpunten vorig jaar voor een wonderbaarlijk seizoen van de Rotterdammers, die tot op het einde meestreden voor de hoofdprijs.

Tweede topseizoen op rij?

Pellè heeft in zijn carrière nog nooit twee seizoenen achter elkaar goed gepresteerd, maar nu lijkt hij ook met die statistiek komaf te gaan maken. Na zijn 27 doelpunten van vorig jaar, zit hij ook dit seizoen al aan zes in de competitie.

Daarmee lijkt hij eindelijk op weg om definitief aan de top te blijven. Het seizoen is nog lang, maar het ziet er naar uit dat de Italiaanse aanvaller alweer bij de topschutters van de Eredivisie zal horen.

Feyenoord uit het slop

Pellè stond op met een hattrick tegen NAC Breda. En dat was ook nodig, want de Rotterdammers stonden na een slechte start helemaal onderaan het klassement. Dankzij een 6 op 6 komen ze nu stilaan terug in hun ritme, en wie weet waar het eindigt?

Pellè zelf gelooft er in een interview met VI alvast in: "Het gaat steeds beter, alles ligt weer open. We kunnen nog steeds kampioen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties