Ferme premie voor Rode Duivels bij kwalificatie WK

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Ferme premie voor Rode Duivels bij kwalificatie WK
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Als de Rode Duivels zich plaatsen voor het WK in Brazilië van volgend jaar, dan hangt daar mogelijk een premie van 200.000 euro aan vast. Een schril contrast met de 20.000 euro die de spelers destijds kregen voor deelname aan het WK in Japan en Zuid- Korea in 2002.

Vorige zomer al werd er besproken hoeveel onze Rode Duivels precies zouden opstrijken bij kwalificatie voor het WK. Uiteindelijk kunnen de spelers individueel maximum 200.000 euro opstrijken bij kwalificatie voor het WK. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De premies worden uitgerekend op basis van een verdeelsleutel. Dus wie er iedere wedstrijd bij was, strijkt logischerwijs meer op dan iemand die maar enkele keren tot de selectie behoorde en amper speelde. De 200.000 euro is evenveel als wat iedere Duitser kreeg toen de Duitse nationale ploeg zich plaatste voor het WK 2010.

"Zelfs voor 20.000 euro moeten ze staan springen om mee te gaan"

Toen onze langdgenoten zich plaatsten voor het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002, kreeg iedere speler een premier van 20.000 euro. "Zelfs voor dat bedrag zou iedereen er vol moeten voor gaan", meent Peter Van Der Heyden, die destijds deel uitmaakte van de selectie.

“Die kwalificatiepremie is niet het allerbelangrijkste. Bij de nationale ploeg speel je voor je land en voor de eer. Zelfs voor 20.000 euro zouden ze moeten staan springen om mee te gaan. Maar een gebrek aan enthousiasme kun je deze jongens niet verwijten”, besluit de voormalige linksachter van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties