Reactie Defour: "Dit kan en mag niet meer misgaan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Defour: "Dit kan en mag niet meer misgaan"
Foto: © SC

De Rode Duivels mogen stilaan een cursus 'samba' gaan volgen. Onze nationale trots pakte de volle buit in Schotland en telt ondertussen al vijf punten voorsprong op Kroatië. Steven Defour brak nog voor de koffie de ban. "Ik vind het leuk om eindelijk belangrijk te zijn voor mijn land."

Cédric De Volder in Glasgow

België won vanavond met 0-2 in Schotland. De Rode Duivels domineerden de volledige partij en gaven amper kansen weg. Het wedstrijdverslag kan u HIER nog eens nalezen. Toch zorgde het doelpunt van Steven Defour voor een opluchting bij de pakweg 7.000 Belgen in Hampden Park.

Defour mocht vanavond iets hoger acteren van Marc Wilmots. Hoe staat hij zelf tegenover zijn polyvalente status in het nationale elftal? “Ik moet toegeven dat ik liever iets aanvallender speel”, vertelt de middenvelder. “Ik leg graag grote afstanden af op een voetbalveld en vind dat ik de ploeg beter kan dienen als ‘box-to-box’. Bovendien kom ik veel aan de bal en prik ik op die manier nu en dan wel eens een doelpuntje.” (lacht)

"Ervoor zorgen dat ik in de basis blijf staan"

Defour gaf met zijn prestatie alvast zijn visitekaartje af. Verwacht hij in Kroatië een nieuwe basisstek? “Ik vernam vanochtend pas dat ik in de basis zou starten”, gaat de ex-middenvelder van KRC Genk en Standard verder. “Nu is het natuurlijk zaak om ervoor te zorgen dat ik mag blijven staan. Dat is natuurlijk een keuze voor de bondscoach, maar ik denk dat ik vanavond alvast een goede partij heb gespeeld."

Ondertussen lijkt Defour ook bij FC Porto een belangrijke pion te worden. Hoe cruciaal was het om eindelijk die stek te kunnen veroveren bij de blauwhemden? “Ik heb twee jaar lang keihard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Mijn prestatie van vanavond is dan ook een logisch gevolg van mijn wedstrijden in Portugal. Ik voel gewoon dat ik op fysiek vlak echt top ben en dat zie je dan ook op het terrein. Bovendien is het ook simpelweg leuk om belangrijk te zijn voor je land.”

"Leuk om belangrijk te zijn voor je land"

Het doelpunt van Defour kan wel eens een grote rol spelen in de weg naar Brazilië. Is de kwalificatie een feit? “Elke Belg verwacht dat we ook Kroatië en Wales eventjes zullen opzij zetten, maar we moeten geconcentreerd blijven. Al moet ik eerlijk zijn: dit mag en kan niet meer misgaan. Al zullen we dat pas ten volle beseffen als de kwalificatie ook mathematisch een zekerheid is. Of er iets speciaals is gebeurd na de wedstrijd? Romelu Lukaku heeft zijn jukebox nog eens bovengehaald.” (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties