Kevin De Bruyne: Mister 50%

Leander Mespreuve
| 31 reacties
Kevin De Bruyne: Mister 50%
Foto: © SC

Statistieken zeggen niet altijd alles, maar in het geval van Kevin De Bruyne zijn ze wel erg opvallend. De Chelsea-speler heeft een aandeel in 50% van de doelpunten die de Rode Duivels produceerden tijdens de WK-kwalificatiematchen, berekende HLN.

De Bruyne stond ook gisteren in de basis tegen Schotland en bedankte Wilmots voor het vertrouwen. Na een moeizaam begin legde hij de bal panklaar voor de aanstormende Defour, die de 0-1 ruststand op het bord knalde. Meteen zijn vierde assist in deze campagne.

De begaafde middenvelder strooit niet alleen met assists, maar pikt ook af en toe zelf zijn doelpuntje mee. Zowel in Macedonië als tegen Servië (2x) was hij trefzeker voor onze nationale ploeg. Met zijn drie doelpunten en vier assists is De Bruyne voorlopig de meest productieve Rode Duivel. Hij heeft een voet in 7 van de 15 gemaakte doelpunten. Statistieken waar bijvoorbeeld Eden Hazard voorlopig enkel kan van dromen. Het lijkt er dan ook sterk op dat “Kev” stilaan een onmisbare schakel geworden is in de solide ketting van bondscoach Marc Wilmots.

Ook kenners beschouwen de rechtspoot als een van de meest getalenteerde spelers van zijn leeftijd. Met zijn fluwelen techniek en dito spelinzicht is hij het exponent van deze talentrijke generatie, die stilaan klaar is om de te wedijveren met de Europese top. Mourinho zag dat het goed was…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties