Moeskroen legt Antwerp over de knie en is nieuwe leider

Moeskroen legt Antwerp over de knie en is nieuwe leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp heeft op speeldag vijf opnieuw punten laten liggen. De oudste club van ons land pakte dit keer naast de drie punten op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. De fusieclub doet een uitstekende zaak en is samen met Eupen leider.

Moeskroen te sterk voor Antwerp

Antwerp had op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz iets recht te zetten. Na twee gelijke spelen op rij moesten de manschappen van Hasselbaink vol aan de bak, maar ook op Le Canonnier lukte het niet. Vlak na de pauze scoorde Vandendriessche het enige doelpunt van de partij en zo ziet Antwerp de concurrentie uitlopen.

Eupen swingt verder

Eupen begon swingend aan het nieuwe seizoen en trok de lijn ook door op speeldag vijf. Dessel Sport was geen partij voor de club uit de Oostkantons. Eupen kon een hele wedstrijd teren op zijn verschroeiende start dankzij twee snelle goals van Lallemand (strafschop) en Mngadi.

In de slotfase duwde Eupen nog eens door en dikten Schouterden, Taulemesse en Manel Exposito aan tot 5-0. Met dertien op vijftien heeft Eupen zijn start alvast niet gemist.

Zuinige zeges STVV en Westerlo

Ook Sint-Truiden en Westerlo zijn nog steeds ongeslagen na vijf speeldagen. STVV haalde het thuis met het kleinste verschil van RWDM Brussels, dat een einde ziet komen aan zijn ongeslagen status. Lumanza-Lembi was de maker van het enige doelpunt.

Westerlo boekte een al even zuinige zege. Op bezoek bij promovendus Virton volstond een laat doelpunt van Cools voor de drie punten. Westel en STVV tellen beiden elf punten en draaien mooi mee aan de top.

Alle resultaten:

Moeskroen-Antwerp  1-0
Lommel United-Roeselare  0-0
Tubeke-WS Brussel 0-3
Eupen-Dessel Sport  5-0
Virton-Westerlo  0-1
Heist-Hoogstraten  2-1
Sint-Truiden – RWDM Brussels  1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties