Rio Ferdinand wil het Engelse voetbal beschermen

Rio Ferdinand wil het Engelse voetbal beschermen
Foto: © SC

Manchester United-verdediger Rio Ferdinand vindt dat er een limiet moet komen aan buitenlanders in de Premier League-clubs. De 34-jarige international ziet immers het niveau van de nationale ploeg afnemen door een gebrek aan Engelse talenten.

In de wedstrijd tussen Man City en Newcastle stonden er slechts drie Engelse spelers op het veld. "Een schande", liet Ferdinand achteraf weten. "Zo weinig Engelse spelers in de Premier League heeft ook zijn invloed op de nationale ploeg. Ik denk dat er een regel moet komen die stipuleert dat je een minimum aan Engelse spelers in je ploeg moet hebben."

FA-voorzitter Greg Dyke beseft het probleem. "Als je kijkt naar veel van de ploegen zijn er Engelse spelers die niet aan spelen toekomen. Toch hopen we naar het WK te gaan en het goed te doen", zei hij aan Sky Sports.

"Ik zou doen wat er in Turkije gebeurt en limieten aangeven. In dat land kunnen de ploegen maximum tien buitenlandse spelers in hun ploeg hebben en niet meer dan zes in hun selectie voor een match. Ik weet dat de Europese regels dat niet toelaten, maar om het Engelse voetbal te beschermen en een toekomst te garanderen, moet er iets gelijkaardigs gebeuren", aldus nog Ferdinand in The Mail on Sunday.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties