Liverpool zint op revanche

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Liverpool zint op revanche
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool heeft voor het eerst in jaren zijn start niet gemist. The Reds prijken aan de leiding in de Premier League met het maximum van de punten. Hoewel het nog vroeg op het seizoen is, lijkt de topclub van weleer er opnieuw te staan.

Door Timothy Collard

Liverpool kende zijn beste seizoenstart sinds het seizoen 1994-1995. Tijdens de voorbije jaren werd er nogal vaak de spot gedreven met de ooit zo roemrijke club. Dit moet het seizoen van de revanche worden, zo lijkt het althans. Maar wat maakt Liverpool nu zo sterk?

Sterk geheel

Eerst en vooral slaagde Brendan Rodgers er in om zijn hele kern samen te houden in het tussenseizoen. Er was heel wat te doen rond Luis Suarez, maar de Uruguayaanse goaltjesdief liet zich uiteindelijk niet verleiden door de miljoenen waarmee onder ander Arsène Wenger zwaaide.

Barcelona trok dan weer hard aan de mouw van Daniel Agger, maar ook De Deen – op wiens vingers de Liverpool-leuze ‘You’ll Never Walk Alone’ prijkt – maakte zijn locker op Anfield uiteindelijk toch niet leeg.

Simon Mignolet

Dat het fundament er stond bij Liverpool, was vrij duidelijk. Maar daarnaast versterkte de club zich gevoelig én gericht. ‘Onze’ Simon Mignolet kwam over van Sunderland en kende geen aanpassingsproblemen. De voormalige doelman van Sint-Truiden is één van de troeven van dit Liverpool. Het seizoen is nog maar drie speeldagen oud, maar we mogen nu al stellen dat de Rode Duivel nog heel wat punten zal pakken voor zijn nieuwe werkgever.

Philippe Coutinho kende vorig jaar al een inloopperiode van zes maanden en lijkt dit seizoen nog meer te ontbolsteren onder de hoede van Brendan Rodgers. De Braziliaan voegt frivoliteit toe aan het spel van de huidige leider. Daarnaast werkte Liverpool ook hard aan de breedte van de kern. Iago Aspas en Luis Alberto verruilden Spanje voor Engeland, terwijl aan het einde van de transferperiode ook Victor Moses, Mamadou Sakho, Aly Cissokho en Tiago Llori de club nog kwamen versterken.

Eindelijk doorbraak voor Sturridge?

Net als bij Simon Mignolet, zou de aanwezigheid van Daniel Sturridge Liverpool wel nog eens heel wat punten kunnen opbrengen. Hij is de aanvalsleider van The Reds bij afwezigheid van Luis Suarez en miste zijn start alvast niet.

De Engelsman vond al drie keer de weg naar doel in evenveel wedstrijden en krijgt bij Liverpool voor het eerst in zijn carrière een volwaardige kans op het hoogste niveau. Een vergelijking tussen Sturridge en Suarez maakten we eerder dit seizoen al en kan je HIER nog eens nalezen.

Steven Gerrard aka 'Mister Liverpool'

De laatste factor die we bespreken is er één van onschatbare waarde. Iemand die er altijd staat en op zijn 33e nog minstens één keer wil schitteren met de club van zijn hart: Steven Gerrard. De skipper is de enige speler van de huidige Liverpool-kern die de gloriedagen van de club nog meemaakte.

In 2005 mocht hij de beker met de lange oren in de lucht steken, maar daarna ging het altijd maar meer en meer bergaf met The Reds. Gerrard zag het met lede ogen aan en speelde misschien wel verschillende jaren bij een club onder zijn niveau. Toch bleef hij Liverpool trouw en ging hij er vanuit dat zijn loyaliteit op een dag zou terugbetaald worden.

En kijk eens aan, anno 2013 is Liverpool opnieuw een club met ambitie én terecht. De club staat er voor het eerst in jaren nog eens goed voor, versloeg regerend kampioen Manchester United al en moet in staat zijn om dit seizoen mee te strijden voor de prijzen. Voor de oppergaai is misschien nog wat vroeg, maar een ticket voor de Champions League bemachtigen en/of ver geraken in de beker moet toch haalbaar zijn met de huidige kern.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties