"Als de resultaten volgen, zal de bekendheid toenemen"
"Als de resultaten volgen, zal de bekendheid toenemen"
Foto: © SC

Op dit moment trainen de Belgian Red Flames, ons nationaal vrouwenvoetbalteam, in het Koning Boudewijnstadion ter voorbereiding op de match tegen Albanië morgen. Wij spraken alvast met Marlies Verbruggen, speelster bij Antwerp Ladies en opgeroepen voor de interland.

Door Dirk Pieters

De Belgian Red Flames staan voor twee kwalificatieduels. Eerst een thuismatch tegen Albanië op zaterdag om 19 uur in het Koning Boudewijnstadion, daarna op woensdag een uitmatch in Noorwegen. Voetbalkrant.com blikte alvast vooruit met Marlies Verbruggen.

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Albanië? Is het niet een  "opwarmertje"  ter voorbereiding voor de moeilijke match in Noorwegen?

Verbruggen: "Op papier is Albanië de mindere ploeg in onze groep maar we mogen hen zeker niet onderschatten. Op internationaal niveau moet elke wedstrijd immers gespeeld worden."

Mag er in een groep met Nederland en Noorwegen gedroomd worden van het WK 2015 in Canada?

"Die droom en ambitie heeft iedereen natuurlijk maar we moeten realistisch blijven en het match per match bekijken. Het is zeker geen gemakkelijke groep maar alle ploegen kunnen van elkaar punten afpakken dus we weten dat we er elke wedstrijd moeten staan. We hopen wel eens te kunnen stunten tegen de landen die hoger gerangschikt staan." 

Wat is jouw mening over de nieuwe naam: Belgian Red Flames? Denk je dat er ook een hype rond de vrouwenploeg gaat komen of is dat pas mogelijk als er resultaten komen?

"Wij zijn heel enthousiast over de nieuwe naam en het promotiefilmpje dat daarrond gemaakt is. Het is nog een beetje te vroeg om te spreken van een hype. Als de resultaten er gaan komen, zal die bekendheid wel toenemen."

Wat denk je van het spelen in het Koning Boudewijnstadion? 

Spelen in het Koning Bouwdewijnstadion zal een leuke ervaring worden. Hopelijk komen de supporters talrijk opdagen en laten ze van zich horen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties