"Supporters nu warm maken dat ze vaker komen kijken"

"Supporters nu warm maken dat ze vaker komen kijken"
Foto: © SC

De Belgian Red Flames beginnen vanavond aan hun WK- kwalificatiecampagne voor het wereldkampioenschap in Canada in 2015. Bondscoach Ives Serneels wil de focus op het sportieve houden en hoopt tegen Albanië met een overwinning te kunnen starten.

Aernout Van Lindt in Brussel

Albanië komt uit de laagste pot, terwijl de Red Flames in pot 3 zaten bij de loting. Winnen lijkt dan ook een must: "We hebben als doelstellingen opgegeven te proberen stunten tegen de landen boven ons - Noorwegen en Nederland - en minder punten te laten liggen tegen de kleinere landen. Als je die twee zaken kan combineren, dan draai je mogelijk mee tot op het einde", aldus Serneels in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Maar we hebben de vorige keer tegen Noord-Ierland ook punten gelaten en zij kwamen uit de laagste pot, dus we moeten opletten met Albanië. We hebben een dvd van hun voorronde en die zullen we overlopen, maar de aandacht ligt voor 85% op ons zelf. Als we ons niveau halen, dan moeten we die drie punten gewoon nemen."

"Kunnen we winnen, dan kunnen we met geloof in de vlieger naar Noorwegen, waar we woensdag onze tweede wedstrijd spelen. Daar verloren we vorige campagne en de teleurstelling van toen moeten we kunnen omzetten in emoties om misschien te stunten."

"Supporters warm maken"

Een primeur voor de Belgian Red Flames: ze mogen voor het eerst met de nationale ploeg aantreden in het Koning Boudewijnstadion. "Dat is zeer leuk en ook de campagne rond de nieuwe naam is leuk. Maar nu moet de aandacht ook op het sportieve komen te liggen."

"Al de supporters die nu komen, moeten we kunnen warm maken. Ze moeten in hun stamcafé na de wedstrijd tegen Albanië gaan zeggen van 'Hé, die vrouwen kunnen shotten. Je moet eens mee komen kijken volgende match'. Zo bouw je iets op."

"Speelsters zijn enorm gegroeid"

Het EK 2013 werd door de nationale vrouwenploeg nog gemist, maar de groep is ondertussen sterker geworden: "De gemiddelde leeftijd is nu 21 jaar en op de vorige grote toernooien hadden de topclubs een leeftijd van om en bij de 24, dus binnen enkele jaren zouden we top moeten zijn."

"Je ziet nu al dat de groep er alles aan doet, ze vechten 200% om beter te worden. Het wordt ook steeds professioneler: we hebben nu ook een fysical coach en je ziet ook: het zijn meer atletes dan vroeger. Op korte termijn hebben we ambitie in deze groep, maar binnen enkele jaren zijn we helemaal top."

Later vandaag leest u hier op Voetbalkrant.com nog een interview met Tessa Wullaert en Lorca Van De Putte over de wedstrijd tegen Albanië, die u hier vanavond ook live zal kunnen volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties