Reactie Mermans: "Woensdag wordt het moeilijk"

Mermans: "Woensdag wordt het moeilijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België won zaterdag in het Koning Boudewijnstadion met 2-0 van Albanië. Daarmee is de eerste horde richting WK van 2015 gezet, al beseften de speelsters na de wedstrijd dat het tegen Noorwegen - nu woensdag - efficiënter zal moeten.

Door Aernout Van Lindt

Lien Mermans blikte alvast vooruit naar de wedstrijd tegen Noorwegen: “Dat wordt heel moeilijk tegen Noorwegen. Ze speelden de finale van het EK en hebben een sterke ploeg”, aldus Mermans.

“Dat wordt sowieso een hele andere wedstrijd dan deze tegen Albanië. Het zal wat anders moeten gaan dan, ook al zijn we zoveel gegroeid”, gaf de speelster aan.

“Te weinig goed getrapt”

Twee dingen zullen anders moeten om Noorwegen te kloppen: “We gaven te veel hoge voorzetten vandaag, het was soms een beetje te geforceerd om het snel te gaan doen.”

“En we moeten ook efficiënter worden. Ja, de keepster was goed van Albanië, maar we trapten ook vaak recht op haar. We hebben te weinig echt goed getrapt.”

Woensdag speelt België haar tweede kwalificatiewedstrijd in Noorwegen. Ook in de vorige campagne, voor het EK 2013, speelde het tegen de Scandinaven. Toen werd het 0-1 in België en 3-2 in Noorwegen. Aan de Belgian Red Flames om deze keer wel iets te rapen en revanche te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties