Diego Costa nog niet in Spaanse selectie

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Diego Costa nog niet in Spaanse selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Vicente Del Bosque kan voorlopig nog niet rekenen op man in vorm Diego Costa. De Atlético-spits wil graag voor de Spaanse nationale ploeg uitkomen, maar de FIFA keurde zijn aantreden nog niet goed.

Eerder meldden we reeds dat Diego Costa de Spaanse nationale ploeg boven de Braziliaanse verkiest. De ploegmaat van Thibaut Courtois koos openlijk voor een plaats bij de wereldkampioen, maar de FIFA stelt nog verder onderzoek in om bevestiging te krijgen dat Costa nooit voor een van de Braziliaanse (jeugd)ploegen uitkwam. Het is wachten op bevestiging van de Braziliaanse nationale bond. 

Del Bosque kan dus geen beroep doen op Costa voor de wedstrijden tegen Wit-Rusland en Georgië. De bondscoach kampt bovendien met een pak andere (blessure)zorgen. Zo zijn Torres, Puyol, Jordi Alba, Xabi Alonso en Thiago onbeschikbaar wegens blessures. Enkele andere spelers kampen met een gebrek aan matchritme: Javi Martinez, Mario Suárez en Santi Cazorla kwamen de voorbije weken nauwelijks aan spelen toe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties