Celtic verstevigt leiderspositie

Caroline Tonnelier

Celtic Glasgow hield vanmiddag in de topper tegen Motherwell de drie punten thuis en prijkt dankzij deze zege alleen aan de kop van de rangschikking. Inverness ging immers zwaar onderuit op het veld van St Johnstone.

Halfweg de eerste helft ging Motherwell-doelman Hollis onder een voorzet van Kris Commons door en Anthony Stokes liet de kans niet liggenom Celtic op voorsprong te brengen. Ondanks een resem kansen en een duidelijk overwicht voor de thuisploeg bleef het 0-1 tot de rust. Vroeg in de tweede helft vond Commons, die in de eerste helft een aantal uitstekende mogelijkheden de nek omwrong, dan toch de weg naar de netten. Na een knappe solo zette hij de 2-0 eindstand op het bord.

De meest opvallende uitslag viel deze middag te noteren op het veld van St Johnstone. De thuisploeg haalde zwaar uit tegen de nummer drie uit de klassering Inverness. Steven MacLean scoorde twee doelpunten.