Rapide Lebbeke en Dikkelvenne delen de punten

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke en Dikkelvenne delen de punten
Foto: © SC

Pas toen de thuisploeg een dubbele voorsprong had verworven nam Dikkelvenne het heft in handen en keerden de rollen om. Aan het uur was alles te herdoen en kregen beide ploegen wat hen toekwam.

Dikkelvenne ging direct voor de eerste kans maar Dieter Malfait was attent op een schot van Lennart Mertens (1’). De thuisploeg nam het initiatief en Michael Rusabana stuurde Lendert Putteman door het hart van de bezoekende verdediging. Jens Dirinck mocht zich meteen omdraaien (13’). Kenneth De Saedelaere bracht de bal voor doel en Maarten Cooreman zette de netten bol (22’). Even later liftte Putteman een voorzet van Jens Verroken over de lat. De bezoekers zagen dat de frisheid bij de thuisploeg verdween en staken een tandje bij. Mertens verlengde een hoekschop en via een verdedigend been stond de aansluitingstreffer op het bord (31’). Rapide reageerde met een pegel van Yannick Van Impe en Dirinck moest plat. Van uit een scherpe hoek knalde Verroken de rebound in het zijnet (37’). Dikkelvenne zocht de gelijkmaker en die kwam er ook toen Lennart Mertens een vrije trap van Stijn Moerman onder de lat kopte (39’). Kort voor de pauze poeierde Arnout Seghers een voorzet in de wolken.

Rapide begon het beste aan de 2de helft al liftte Putteman een voorzetkopbal van Verroken over (52’). Dikkelvenne counterde onmiddellijk en de vrijgelaten Kevin Kesteloot werkte koel af (53’). De thuisploeg zette de bezoekende verdediging onder druk en toen Dirinck een knal van Van Impe niet kon klemmen kwam de bal via Verroken bij Jorden Verheire die mocht juichen (62’).De lokale aanhang claimde tevergeefs een strafschop nadat Putteman nogal verdacht werd afgestopt (71’). Malfait was attent op een te zachte poging van Kesteloot (78’) en Dirinck ging goed plat op een schot van de counterende Van Impe (86’).

Voor de 3de keer op rij werden de toeschouwers verwend met 6 doelpunten al was het wedstrijdniveau aan de lage kant.

Volgende zaterdag is Dikkelvenne gastheer voor Maldegem. Rapide Lebbeke trekt zondag naar Lovendegem.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, De Visscher, Wauters, De Ridder, Putteman, De Saedelaere, Cooreman (46’ Verheire, 66’ De Maeyer), Van Impe, Verroken, Nlandu-Masunda.

SC Dikkelvenne: Dirinck, Vaal, Seghers, Van der Vloedt, Moerman, De Guchteneire, Lauweryns, Eeckman (84’ Serruys), Mertens, Kesteloot (80’ Verdonck), Mouissat (57’ Kesikbas).

Doelpunten:13’ Putteman 1-0, 22’ Cooreman 2-0, 31’ (o.g.) 2-1, 39’ Mertens 2-2, 53’ Kesteloot 2-3, 62’ Verheire 3-3

Kaarten: geel: 69’ Verroken, 73’ Van Impe Scheidsrechter: Peter Vandenhaesevelde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties