Bakkali: "Er is mij niets beloofd"

Bakkali: "Er is mij niets beloofd"
Foto: © SC

Zakaria Bakkali heeft België als zijn vaderland in de armen gesloten. Afgelopen weekend ontstond er twijfel na een interview in een Nederlandse krant, maar maandag nam de winger van PSV zelf al die twijfels weg.

De 17-jarige gegeerde aanvaller moest voor een massa pers zijn keuze komen bekendmaken. Hij stond vol zelfvertrouwen de persmeute te woord, maar beperkte zich meestal wel tot heel korte antwoorden. "Ik ben blij dat ik voor België gekozen heb, het was een keuze van het hart", opende hij. Op het feit dat het dan wel lang duurde voor hij 'de keuze van zijn hart' maakte, had Bakkali ook een antwoord klaar. "Ik ben zeventien jaar en ik moest een keuze voor de rest van mijn carrière maken. Dat is niet makkelijk hé."

Maar op het eind gaven de logische pluspunten de doorslag. "Ik heb al de nationale jeugdreeksen bij België doorlopen en het was op een bepaald moment duidelijk wat ik moest kiezen. En die keuze maakte ik al een week geleden", weerlegt hij de twijfels die vanuit Nederland gezaaid werden. "De mensen van de Marokkaanse bond zijn nooit met mij komen praten. Wilmots deed dat wel, maar hij beïnvloedde me niet. Het was een strikt persoonlijke keuze."

"Fijne, maar ook kwalitatief sterke groep"

Adnan Januzaj - die zijn eerste selectie weigerde - zou volgens insiders eisen dat hij er bij zal zijn op het WK. Bakkali heeft die pretentie niet en dat valt in de smaak bij Wilmots. "Concurrentie is er overal. Er is mij niets beloofd. Het is aan mij om me te bewijzen in deze sterke groep. Want dat was ook een argument: dit is een heel fijne, maar ook kwalitatief sterke groep", lichtte hij toe. "Met deze groep valt er iets te doen in Brazilië."

Wilmots wou hem er doodgraag bij omdat hij ongeveer dezelfde stijl heeft als Eden Hazard. "Dat denk ik ook wel ja. Mijn idool is Messi, maar ik heb zijn kwaliteiten niet. Wat als ik minuten krijg tegen Kroatië? Dan ga ik me voluit geven", beloofde hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties