Van Holsbeeck sust en zalft na uitval Van den Brom

Van Holsbeeck sust en zalft na uitval Van den Brom
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dat John van den Brom eens uitviel naar een journalist is blijkbaar vrij groot nieuws in Nederland. Bij een crisis reageert een coach nu eenmaal iets meer geprikkeld. Gelukkig voor onze Noorderburen is Ariël Jacobs geen Nederlander.

Bij Ariël kon je immers elke dag wel zo'n uithaal verwachten, doorspekt met sarcasme, maar desalnietemin een uithaal. Van den Brom viel na de nederlaag tegen Kortrijk even uit zijn rol en gaf journalist Stefaan Lammens de wind van voor. Herman Van Holsbeeck begrijpt dat wel. De manager van paars-wit heeft al grotere brandjes moeten blussen.

"Bij John krijg je wat je ziet. Wanneer iets hem op de heupen werkt, dan laat hij dat blijken. Dat is zijn directe stijl", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Van den Brom is een jonge trainer en zit nu bij een topclub. Dit is een nieuwe stap in zijn carrière, een normale evolutie. Wanneer je hier vier keer verliest, dan steekt er kritiek op en is de coach de eerste naar wie wordt gewezen. Het is belangrijk dat hij voelt dat hij rugdekking krijgt."

En die rugdekking is er. "Tot het moment dat dat niet meer kan. Wanneer dat is? Als de sleutelspelers niet meer achter hem staan. Maar dat is niet het geval. We hebben veel jonge spelers die nog van hem kunnen leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties