Defour: "Niet als toeristen naar Brazilië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Defour: "Niet als toeristen naar Brazilië"
Foto: © SC

De Rode Duivels haspelden vandaag een ontspannen oefengalop af in het Koning Boudewijnstadion. Ook Steven Defour voetbalt momenteel op een wolk. "De volledige groep kan nu profiteren van dit goede gevoel."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels hielden het vanavond rustig op de Heizel. Alle pionnen van Marc Wilmots kwamen het talrijk opgekomen publiek groeten, maar na een halfuurtje trokken de basisspelers van afgelopen vrijdag in Zagreb naar de kleedkamer. “We moeten ook dinsdag de volle buit binnenhalen”, vertelt Steven Defour.

De middenvelder van FC Porto heeft de voorbije dagen alvast genoten van het succes. “In het vliegtuig op de terugweg hebben we het volledige repertoire van de fans zelf eens gezongen”, lacht Defour. “Vervolgens volgde er een feestje met enkele vrienden. Maar nu staan we opnieuw met de voetjes op de grond. Eigenlijk begint nu de voorbereiding op het WK.”

"Voorbereiding op WK begint nu"

Ondertussen worden onze landgenoten wereldwijd op een voetstuk geplaatst. Bij de bookmakers staan de Rode Duivels zelfs al genoteerd als outsider voor de wereldtitel. “Het is vooral een eer om te mogen deelnemen aan zo’n toernooi”, blijft de ex-aanvoerder van Standard bescheiden. “Maar we gaan natuurlijk niet als een bende toeristen naar Brazilië.”

Vanaf nu is het voor iedere international zaak om een basisplaats te veroveren bij zijn team. Ook Defour lijkt eindelijk op weg om zijn rol op te eisen in Portugal. “Iedereen moet nu op hetzelfde elan verderwerken. Er is nog genoeg tijd tot het WK zich op gang trekt. Al kan iedereen bij zijn club nu profiteren van dit goede gevoel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties