Advocaat: "Verrassing dat ik bij AZ zit"

Advocaat: "Verrassing dat ik bij AZ zit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat is al zeker tot het einde van het jaar coach van AZ. Maandag ontkende hij nog in Extra Time dat hij Gertjan Verbeek zou opvolgen, maar ook voor hem was het blijkbaar een verrassing.

"Voor mij is het een verrassing dat ik hier zit", liet Advocaat optekenen. "Ik zou eigenlijk gaan voor een nationaal elftal en toen kwam AZ. Ik was eigenlijk ook niet van plan om in Nederland aan de slag te gaan. Vrijdag kwam AZ en toen begon het te kriebelen."

"Het is een ideaal moment om in te stappen. Ik ken de spelersgroep via de tv. Het is een leuk en talentvol elftal. Ik ben benieuwd wat we kunnen bereiken met deze groep. De verschillen in de Eredivisie worden in ieder geval steeds kleiner."

Technisch manager Earnest Stewart was opgetogen. "Wij hebben maar met één man onderhandeld en dat is Dick Advocaat. Elke dag hebben wij ons verbaasd over de namen die rond gingen. Wij kwamen bij Dick uit, waarbij veel mensen dachten dat hij het niet zou gaan doen. Dick is de nummer één in deze situatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties