Wullaert: "Weten de zwaktes van Glasgow nu liggen"

Wullaert: "Weten de zwaktes van Glasgow nu liggen"
Foto: © SC

Standard Fémina speelde afgelopen week op Sclessin 2-2 gelijk tegen Glasgow in de zestiende finales van de Champions League. Er moet dus zeker gescoord worden in Schotland om naar de achtste finales te gaan, waar Arsenal (99% zeker) wacht.

Door Aernout Van Lindt

Aanvalster Tessa Wullaert is de vrouw in vorm bij Standard. Tegen Glasgow scoorde ze een keer, tegen ADO Den Haag dit weekend zelfs twee keer. Toch wordt de verplaatsing naar Schotland geen makkie: “Glasgow is al een paar keer achter elkaar kampioen geweest en is een goede ploeg, dus het wordt niet makkelijk”, aldus Wullaert tegen Voetbalkrant.com. “Bovendien moeten we daar scoren als we willen doorgaan.”

En toch liggen er mogelijkheden voor Standard: “We weten nu hoe ze spelen en we weten waar hun zwaktes liggen. Daarvan moeten we profiteren om de overwinning binnen te halen in Schotland.”

“Synthetisch veld leek meer op oefenveld”

Of het vooral op snelheid kan? “We hebben snelle aanvalsters die vaak sneller zijn dan de verdedigsters van de tegenstander, dus daar is misschien iets mee mogelijk.”

Een extra voordeel voor de technische, kwieke ploeg van Standard zou het synthetisch veld in Glasgow kunnen zijn. De coach van de Schotten gaf zoiets ook al aan na de wedstrijd, maar de spits van Standard nuanceert: “Een synthetisch veld zou zeker een voordeel kunnen zijn, maar we hebben het veld via een scoutingswedstrijd gezien en het leek meer op een oefenveld.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties