Skúlason: "Leuk dat mensen inzien wat ik aan team geef"

Skúlason: "Leuk dat mensen inzien wat ik aan team geef"
Foto: © SC

Olafur Skúlason was dit seizoen al belangrijk voor Zulte Waregem. Hij scoorde drie keer en was vooral in verdedigend opzicht vaak heel sterk. Genoeg om in ons elftal na tien weken terecht te komen. "Bedankt voor de erkenning", aldus Skúlason.

Door Aernout Van Lindt

In ons team van de week na tien speeldagen namen we drie spelers van Essevee op. U kan dat HIER allemaal nog eens integraal bekijken. Daarbij dus ook de IJslander Olafur Skúlason. "Dat is heel leuk dat ik daar bij ben. Het is aangenaam om erkenning te krijgen, bedankt daarvoor."

"Ik krijg misschien niet altijd het krediet dat ik verdien. Het is dus super dat er mensen zien wat ik aan het team geef. Ik werk altijd hard en was dit jaar al enkele keren belangrijk, met drie goals."

Toch is dit seizoen niet meteen het enige seizoen uit de carrière van Skúlason dat er bovenuit steekt: "Ik heb anderhalf jaar in Denemarken gezeten en toen speelde ik wel goed. We streden toen wel tegen de degradatie, terwijl we hier bovenaan staan. Dat is een ander gevoel, dus dit seizoen heb ik wel een van mijn beste starts", aldus Skúlason.

"Met vier vechten voor twee plaatsen"

Met die goede vorm zou Skúlason niet echt naast het team kunnen vallen, maar op zijn positie is er wel veel concurrentie. Tot op heden waren er altijd wel redenen (schorsingen, blessures, Malanda die een rij terugschoof na blessure Colpaert) om de concurrentiestrijd 'uit te stellen'.

"Nu begint het. Malanda, Kums en ik zijn goed bezig, N'Diaye zit ook in de buurt. We vechten met vier voor twee plaatsen. Spelers die het goed doen, zouden moeten blijven staan. We zien wel wat er zal gebeuren de komende weken."

"De concurrentie maakt ons sterker, het toont ook de weelde van ons team. Ik zal proberen in het team te blijven."

De lichte blessure van de IJslander komt dan ook op een mogelijk slecht moment, met het oog op speelkansen de volgende matchen: "Een blessure komt altijd ongelegen, daar is geen goede timing voor. Maar ik zal snel terug zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties