WK U17: Argentinë en Oostenrijk spelen gelijk, Nigeria en Zweden halen zwaar uit

Joris De Wolf

Op het Wereldkampioenschap voetbal onder de zeventien jaar in de Verenigde Arabische Emiraten stonden er vandaag de eerste poulewedstrijden in groepen E en F op het programma. Nigeria en Zweden haalden verschroeiend uit.

Groep E:

Canada – Oostenrijk: 2-2
Oostenrijk startte het best aan de wedstrijd. Een doelpunt van Horvath zorgde voor de 0-1 ruststand. Na de pauze namen de Canadezen het heft in handen. Hamilton maakte eerst gelijk en Roubos maakte er op strafschop 2-1 van. Echt lang kon Canada niet genieten van die voorsprong. Amper drie minuten na de treffer van Roubos bracht Zivotic de bordjes opnieuw in evenwicht. Beide ploegen kwaen niet meer tot scoren en zo bleeft het 2-2.

Iran – Argentinië: 1-1
Ook Iran en Argentinië hielden het op een gelijkspel. Al in de eerste minuut kwam Iran op voorsprong dankzij een doelpunt van Hashemi. Op het kwartier was het alweer gelijk. Driussi prikte de gelijkmaker tegen de netten. Beide ploegen konden niet meer scoren en zo bleef het 1-1

Groep F:

Mexico – Nigeria: 1-6
In zijn eerste groepswedstrijd haalde Nigeria, een van de favorieten voor de eindzege, verschroeiend uit tegen Mexico. Iheanacho was de grote man met maar liefst vier doelpunten.

Het was wachten tot aan het halfuur toen Iheanacho er 0-1 van maakte, vijf minuten voor de rust verdubbelde hij de score. Mexico kon vlak voor affluiten de aansluitingstreffer maken via Jaimes. Na de koffie ging Nigeria een versnelling hoger spelen. Opnieuw twee doelpunten van Iheanacho, Nwakali en Success zorgden voor de zware 1-6 cijfers.

Irak – Zweden: 1-4
In die andere wedstrijd in groep F won Zweden met 1-4 van Irak. Engvall maakte er tien minuten voor de pauze 0-1 van. In de tweede helft kwam Irak langszij dankzij een doelpunt van Salam Enad. De Scandinaviërs lieten het niet aan hun hart komen en bleven hun spel spelen. Dankzij doelpunten van opnieuw Engvall, Salétros en Suljic wonnen de Zweden met 1-4 van Irak.