Anderlecht-talent vergeleken met Pirlo

Leander Mespreuve
| 17 reacties
Anderlecht-talent vergeleken met Pirlo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De grote ontdekking van het huidige seizoen is ongetwijfeld die van Youri Tielemans. Het 16-jarig toptalent etaleerde al meermaals zijn klasse en dit is ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij gegaan.

In de Italiaanse media wordt Tielemans vergeleken met Andrea Pirlo. De ervaren middenvelder geldt – ondanks zijn 34-jarige leeftijd – nog steeds als een van de beste centrale middenvelders ter wereld. Pirlo was een decennium lang de motor van AC Milan, en ook op het WK 2006 was hij onbetwist basisspeler toen ze wereldkampioen werden. Momenteel is hij de drijvende kracht op het middenveld van Juventus.

Milan uitte al meermaals interesse in ‘de nieuwe Pirlo’. Op Canale Milan wordt Tielemans omschreven als “een natuurlijke centrale middenvelder met een uitstekende techniek en geweldige uitstraling.” De strijd om zijn handtekening lijkt losgebarsten, want door zijn uitstekende prestatie in de Champions League is Milan uiteraard niet de enige ploeg die Tielemans graag aan zijn selectie zou toevoegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties