Kluivert over Eredivisie: "Niveau is schrikbarend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Kluivert over Eredivisie: "Niveau is schrikbarend"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België laat men zich vaak laatdunkend uit over het niveau van onze competitie. Ook bij onze noorderburen lijkt het niet allemaal om over naar huis te schrijven. Assistent-bondscoach Patrick Kluivert luidt de alarmbel.

Hij vreest dat het lage niveau het Nederlandse elftal in de problemen kan brengen. "Het niveau van sommige duels is schrikbarend. Met het oog op het WK is dat ook voor het Nederlands elftal zorgwekkend, want zo’n veertig procent van onze spelers komt uit in de Eredivisie", aldus Kluivert aan Sp!ts.

Een oplossing voor het probleem ziet hij vooralsnog niet. "We hebben goede jeugdopleidingen, maar de jonge talenten worden veel te snel weggeplukt door clubs uit grotere competities. Dat is het grootste probleem, waar helaas weinig aan valt te doen. Doodzonde." Vreemd, in België profiteren we nu net van een exodus van ons talent.

Bij Nederland komen wel veel meer spelers uit de eigen competitie. In de zege tegen Turkije stonden er met Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Daley Blind, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie vijf spelers uit de Eredivisie in de basis. Later vielen Jeffrey Bruma en Memphis Depay nog in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties